Warmte van buiten

met de warmtepompen van 365DagenDuurzaam

Een warmtepomp verwarmt (en koelt) uw woning en zorgt voor warm tapwater. Onze lucht-water warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht, ook als het vriest. De warmtepomp heeft daarom een binnen- en buitenunit nodig.

Waarom een warmtepomp?

U verbruikt gas voor het verwarmen van uw huis en warm water uit uw kraan en douche. Maar in Nederland moeten we uiteindelijk van het gas af. Daarom is het slim om op zoek te gaan naar alternatieve oplossingen. Een warmtepomp is zo’n oplossing. Met een warmtepomp verwarmt u uw huis niet langer met aardgas zoals met een cv-ketel, maar met elektriciteit. Hierdoor gaat u minder gas of zelfs geen gas meer gebruiken. Dat is duurzamer en kostenbesparend.

Koeling

Een ander voordeel van sommige warmtepompen is dat u uw woning ook kan koelen, mits uw afgiftesysteem hiervoor geschikt is. Dit zorgt in de zomer natuurlijk voor een extra comfortabel binnenklimaat. Bij koeling wordt het proces in de warmtepomp omgekeerd. In plaats van warmte uit de buitenlucht of bodem te halen om uw woning te verwarmen, wordt bij koeling warmte uit uw woning gehaald en via de warmtepomp naar buitengebracht. Hierbij zorgt het water dat door bijvoorbeeld vloerleidingen stroomt ervoor dat de woning een aangename temperatuur bereikt. Deze aangename manier van koelen wordt ook wel actieve of passieve koeling genoemd.

warmtepompen van 365dagenduurzaam zijn heel stil

Maakt een warmtepomp lawaai?

Warmtepompen van onze leverancier Viessmann zijn echt stil. Dit komt omdat onze warmtepompen ontworpen zijn op basis van zo min mogelijk geluid. Over elk detail is nagedacht. Zo hebben de warmtepompen van Viessmann een grotere ventilator waardoor deze minder hard hoeft te draaien om de hoeveelheid benodigde lucht te verplaatsen. En zijn alle ventilatorbladen volledig uitgebalanceerd waardoor trillingen worden voorkomen. In tegenstelling tot andere warmtepompleveranciers staat niet alleen onze compressor op dempers, maar staat de gehele koudemodule op een gedempte plaat. Dit voorkomt ontzettend veel geluidstrillingen. Ook wordt de gehele warmtepomp op trillingdempers gezet. En zo zijn er nog meer technische details waarin we in het ontwerp rekening mee hebben gehouden.

.

Neem voor meer informatieDruk op de knop voor direct contactmet ons op of bel ons op 0523-743400.