Maak van uw huis een thuis

Van uw huis naar uw thuis met infrarood verwarming uit Dedemsvaart

Wat onderscheidt een woonruimte van een thuis? Behaaglijkheid.
En dáárvoor willen wij in uw huis gaan zorgen. Met onze Etherma Lava® Design infraroodverwarming maakt u een aangenaam binnenklimaat in uw woning.

Droge verwarmingslucht? Ruimtes met slechte temperatuurregeling? Hoge verwarmingskosten?  Bibberen van de kou tijdens de overgangsperiode tussen de warme en koude maanden van het jaar?

Ook dit behoort tot het verleden met onze infraroodverwarming.

Infraroodverwarming met infraroodpanelen van Etherma voor de omgeving van Dedemsvaart, Hardenberg, Ommen, Coevorden, Hoogeveen, De Wolden, Zuidwolde, Staphorst, De Wijk, Balkbrug, Nieuwleusen, Dalfsen.

Convectiewarmte versus stralingswarmte

CV-radiatoren maken de lucht warm en deze warme lucht stijgt op. De lucht gaat circuleren.
Aan de ander kant van de ruimte stroomt de lucht weer naar beneden en koelt af door warmteverlies bij het raam en de buitenmuur. De vloer blijft bij convectiewarmte relatief koud en blijft de meeste warmte aan het plafond hangen.
Bij convectiewarmte is het pas behaaglijk warm als de temperatuur hoger is ingesteld.

Comfortabeler door overgaan van convectie warmte naar stralingswarmte.

Infraroodverwarming is vriendelijke stralingswarmte, vergelijkbaar met de warmte van een lentezon.
Infraroodstralen dringen goed door in de huid en dat geeft direct een behaaglijk gevoel. Muren en meubels worden opgewarmd en geven de warmte langzaam weer af aan de lucht. Er ontstaat zo geen extra luchtstroom en de warmte is precies daar aanwezig waar het ook gewenst is.

Geniale warmte met een druk op de knop

Vrijwel geen enkel ander verwarmingssysteem laat zich zo individueel en comfortabel regelen als de Etherma Lava® Design infraroodverwarming. Na inschakelen, bereikt het oppervlak binnen enkele minuten een temperatuur van ongeveer 60 °C – het systeem is daarmee meteen klaar voor gebruik.

Inschakelen kan ook op afstand, als u nog onderweg bent. Via het huisautomatiseringssysteem heeft u altijd en overal toegang tot uw verwarmingssysteem.

 

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op Druk op de knop voor direct contact of bel ons op 0523-743400.